Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 51 105 657 km-t sportoltatok

Teszteld te is

kedvenc sportcuccodat
majd írd meg róla a véleményed!

Kategóriák

Futócipő

65
teszt
Tovább a futócipő tesztekhez

Óra, GPS

12
teszt
Tovább a óra, gps tesztekhez

Kiegészítők

4
teszt
Tovább a kiegészítők tesztekhez

Uralom az utat! - én és az Adidas Supernova Glide 4

Bozót    4080 napja

Termék: Adidas - Supernova Glide 4 W

Összefoglalás

Adidas Supernova Glide 4 WA 2012-es év tavaszi újdonsága adidasék háza tájáról a Supernova Glide 4, vagyis a már ismert és népszerű neutrális futócipő negyedik szériája, amely már ránézésre is vonzó és bátran állíthatom, hogy nem csak külsőre az! Az adidastól megszokott talpszerkezet és külső megjelenés néhány újdonsággal és apróbb változtatásokkal az aktuális igényeknek megfelelővé tette a korábbi típust: ha lehet még neutrálisabb,de emellett még jobb csillapítással rendelkezik, könnyű, maximálisan kényelmes és természetesen miCoach kompatibilis. A szlogennek megfelelően, nem csak az utat uralhatod ebben a szépségben, de a mezőny figyelmét is biztosan a lábaidra irányíthatod :)

Részletes teszt


Adidas Supernova Glide 4 WAz a fantörpikus szerencse ért, hogy én tesztelhettem az idei tavaszi szezon egyik újdonságát, az Adidas Supernova Glide 4 futócipőt, természetesen a női modellt. Rögtön meg is szeretném köszönni az adidas hazai képviseletének és legfőképpen az edzésonline-nak a lehetőséget! Aligha lett volna a közeljövőben lehetőségem ilyen kategóriájú lábbeliben róni a kilométereket.


 

 

Lássuk, mit ígér a gyártó ezzel a cipővel kapcsolatban:

A Supernova TM Glide 4 FORMOTION® technológiája alkalmazkodik a futó felülethez, így minden lépés során simább talajfogást biztosít. A külső talp Continental® gumiból készült felülete a nedves úton is jobb tapadást biztosít, mint a hagyományos gumiból készült cipők a száraz időben. A légáteresztő hálós felsőrész a kényelmen kívül hűsítő érzést is biztosít a nyári melegben. A Supernova textil család a legszélsőségesebb időjárási körülmények között is olyan kellemes közérzetet, komfortot nyújt, hogy csak a futásra koncentrálhatsz.

Valamint:

Az adidas Supernova™ Glide 4W cipőben luxuskörülmények között futhatsz, mert kivitelezése egyesíti a futással kapcsolatos legkorszerűbb nézeteket. Ez a környezetbarát női futócipő FORMOTION™ sarokkal készült, így kényelmes, kontrollált talajfogást biztosít minden lépésnél. A TORSION® technológia biztos támasztást nyújt a talp középső részén, a GEOFIT™ szerkezet pedig kényelmes, tökéletes anatómiai illeszkedést biztosít. miCoach-kompatibilis.


Most pedig a saját tapasztalataim a cipőről:

 

Külső:  Ugyan kifejezetten tetszenek a harsányabb színvilágú edzőcipők is, de valahogy az eddigi futócipőim a visszafogott fehér+kék, fehér-lila, szürke+kék, illetve majdnem egyszínű fekete változatokból kerültek ki. A Supernova Glide 4 sem az a bohóc-cipő, sőt, tulajdonképpen csak háromféle színt visel, fehéret, narancsvöröset és ezüstöt, de a megjelenése mégis látványos, talán a szín élénksége miatt. Természetesen rendeltetésszerű használat során heteken belül egyenszürkévé változik szinte minden futócipő, de addig is, a Supernova Glide 4-ben lehet gyönyörködni. A promóciós szövegek szerint az előző szériához képest csökkentették a talp vastagságát, de kicsit utánaolvasva, ez valójában inkább csak reklámfogás, annyira minimális a változás (0,5mm), de valamennyi anyag biztosan kikerült a talpból, ugyanis a cipő súlya néhány dekával csökkent. Az első talprész és a sarok vastagsága közti különbség (heel-to-toe drop) viszont nem csökkent (szerintem), így nem állítható, hogy a "minimálabb" irányba mozdulna ezzel a cipőjével a gyártó. A sarokrész most is elég méretes, de felpróbálva már nem érezhető annak (persze nem egy strandpapucs :)Adidas Supernova Glide 4 W

A minden oldalon elhelyezett fényvisszaverő rátétek gondoskodnak róla, hogy sötétben is jól láthatóak legyünk. És a fűző! Végre nem fehér :)

Számomra kicsit meglepő volt még a cipő felsőrészén az orr rész gyöngyvászon felületén elhelyezett megerősítő folt, amely bizonyára a nagylábujj cipőromboló hatását hivatott megakadályozni. Kicsit tartok tőle, hogy idővel ennek foltocskának a szélénél fog elkopni a gyöngyvászon, ugyanis körülbelül épp itt hajlik a lépésnél. Ha már a gyöngyvásznat említem, ennél a típusnál sűrűbb méhsejtmintájú az anyag, ami állítólag tartósabb, miközben jobb szellőzést biztosít. Mindenesetre szépnek szép!

 

Első próba: Kényelmes! Az adidas futócipőknél már megszokott módon egy számmal nagyobb méretre volt szükségem, bár határeset, de inkább legyen picit nagyobb, mint már most érje a lábujjam a cipő orrát. Az orri rész (toe box) kényelmes, az én viszonylag csontos és vékony lábamnak még túl bőséges is, a gyártó igéretéhez híven neutrális talp, nincs arch-support vagyis hosszanti talpboltozat alátámasztás, a sarok finoman öleli körül a lábat, a perem védi az Achillest. Ez utóbbi nekem elsőre picit magasnak tűnt, de később rájöttem, hogy csak a mostanság sokat hordott adidas kanadia terepcipőm ezen része kifejezetten alacsony és emiatt volt az érzés. A lábam és futóstílusom alapvetően neutrális, sőt inkább szupináló, így ideálisnak tűnt a cipő formázása. Adidas Supernova Glide 4 W A talpbetét kellemes meglelpetés a megszokott vékonyka, hamar elhasználódó és akár elcsúszkáló példányokhoz képest, nagyon szépen formázott, rugalmas habanyag és elég masszívnak tűnik. Kivéve láthatóvá válik a miCoach Pacer vagy a legújabb Speed_Cell elhelyezésére szolgáló mélyedés. (a cipővel egyidőben teszteltem egy miCoach Pacert is, lásd külön tesztben)

A boltban kicsit lépegetve máris nagyon kényelmesnek találtam, egészen pihe-puha, rugószerű volt az érzés és azonnal feltűnt, mennyire könnyű cipő. Legszívesebben máris ebben mentem volna haza, de azért még visszacsomagoltam a dobozba :)


MozgásbanNem írok le külön minden edzést, az első benyomások igazából nem változtak a távtól, tereptől, időjárástól függetlenül. 

Adidas Supernova Glide 4 WLaza futásnál, utcán: Nagyon kényelmes, könnyű, ruganyos, szinte lebeg benne a láb. Érezhetően jól tapad/kapaszkodik az aszfalton, nekem lehetne egy kicsit laposabb a talp, de így is teljesen kényelmes. Nem viseltem zoknit, de sehol nem bántotta a lábam és a szellőzést is épp kellemesnek találtam. Picikét olykor nagynak éreztem a méretet, de ez minden új cipőnél így van. 

Dombozás, /hill-repeats/ aszfalton: Emelkedőn és lejtőn, bemelegítő kocogásnál és tempós futásnál is kényelmes, a ruganyosság nem jelent olyan érzést, hogy a befektetett energia vagy a lendület elveszne általa. Felfelé tempózva a talp jól tapad, a cipő kialakítása éppen megfelelő mértékben vezeti csak a mozgást, nem akadályozza az egyéni stílus érvényesülését. Nekem talán nem ártana valami kifejezett szupinálás, vagyis inkább a lábfej első részénk kifelé dőlése elleni forma, bár nem tudom, létezik-e ilyen egyáltalán... Lejtőn nem csúszott előre a lábam a cipőben, kényelmesen alkalmazkodott a többé-kevésbé középtalpra érkező stílusomhoz, összességében nagyon rugalmasnak, átengedőnek éreztem.

Adidas Supernova Glide 4 WNedves időben, városban: Stílusosan, London utcáin került sor a vizes aszfalton történő tesztelésre :)
Egyben ez lett az eddigi leghosszabb futásom is a cipőben, röpke két óra csak sajnos :(   (terveim szerint hamarosan fogunk menni együtt sokkal hosszabbat is, ha szükséges, kiegészítem majd a tesztet) Tehát, nedves aszfalt. A gyártó ígéretének megfelelően, a Supernova Glide 4 az esőtől nedves felületen is jól vizsgázott. Sehol nem csúszott, sőt, érezhetően tapadt többféle városi burkolaton is. Szándékosan vettem éles kanyarokat, léptem útpadkára lábujjhegyen, de nem tudtam kifogni rajta. Végig nagyon kényelmes volt, semmilyen szokatlan vagy kellemetlen érzést nem tapasztaltam két óra elteltével sem (zokni nélkül).

Terepen: Igazán durva, technikás terepre nem volt alkalmam elvinni a cipőt, bár nem is terepfutásra tervezték. A lakóhelyem környéki erdőcskék homokos talaján, vasúti ágyazatkővel borított földúton, illetve füves terepen járattam meg és egyik esetben sem kellett csalódnom. Ugyanaz a ruganyos, könnyed érzés volt, mint aszfalton, a köveket sem éreztem túl erősen és a hepehupás talajon vagy a zsombékos fűben sem éreztem instabilnak.  A picit sáros földön is elég biztos léptekkel haladhattam, nagy sárba nem vittem szegény jószágot egyelőre.
 

Kinek ajánlom? 

Elsősorban olyan neutrális vagy kissé szupináló stílusú futóknak ajánlom, akik kifejezetten egy gyors, könnyű cipőre vágynak, de egy lecsupaszított versenycipőnél nagyobb védelemmel. Aki esetleg használt Supernova Glide 2 vagy 3 cipőt és szerette, de kicsit könnyebb, neutrálisabb formában még szivesebben hordta volna, az bizonyára imádni fogja a Glide 4 újításait.

Sajnos az ára a magasabb kategóriában van, de ha olyan tartós is amilyen könnyű, szép és kényelmes, felveheti a versenyt a rivális márkák hasonló árfekvésű és célcsoportú termékeivel.

 

Adidas - Supernova Glide 4 W értékelése Megvennéd-e újra?
Akciósan valószínűleg megvenném
Rugalmasság
Nagyon rugalmas, szinte repülnek benne a lábaim
Design
Gyönyörű, ha elhasználom vitrinben a helye
Stabilitás
Stabil, szinte minden helyzetben jól támaszt
Tartósság
Tartós, 1000 kilométer után is jól használható
Kényelem
Az egyik legkényelmesebb cuccom, ami valaha volt
Csillapítás
Jól csillapít, alig érezni benne a talajt
Összesítés
(4.29 / 7)
Teszt értékelése
5 / 6 értékelésből

4 hozzászólás

qurucz 4064 napja
qurucz kpe

Szia!

Szuper a teszt. Nemrég újra elkezdtem futni és hát a régi cipőm már kicsit megviselt.Eldöntöttem veszek egy ilyet magamnak. Na de az ára.... az nem semmi. Kicsit elkeseredtem. De van egy olyan akció most, hogy a Vivicittá futóversenyen részt vevő személy a rajtszám felmutatásával 30% kedvezményt kap.

Éppen ezért az lenne a kérdésem, hogy valaki nem tudna nekem kölcsönözni egy sorszámot???? Nagyon örülnék neki :) Kérlek jelezzetek ide: qurucz@gmail.com

Köszi a segítséget!!

Taz 3968 napja
Taz kpe

Szia! Hogy tisztítottad a cipőt? Üdv! :)

illessandor 3751 napja
illessandor kpe

Köszöntök Mindenkit!

Leszögezem, hogy nem szeretném senki kedvét elvenni a cipőtől az alábbiakkal.

4 év response (torsion) használat után, mert "adidas nyomot hagyok a homokban mezitláb is", hozzájutottam ehhez a cipőhöz. Elképzelhető az is, hogy elsőre túl nagy reményeket fűztem hozzá. 10 km alatt a fent leírt szellőzés tökéletesen működik, nagyon kényelmes, stabil, rendkívül jó sarokrésszel. Én azonban inkább 21-ezek, ha jut rá idő.

1. alkalom: mindkét talpam közepén egyforma hosszanti vízhólyagok, amit először a zoknira fogtam.

2. alkalom (gyógyulás és egy bejáratott talpbetétre történő csere után): mindkét talbam közepénegyforma vízhólyagok ismét.

A betét és a zokni csere sem oldotta meg részemről, hogy talpamat középen nyomja cipő.

Levontam a következtetést: nehéz közép vagy hosszú távra megfelelő cipőt választani, mert csak próba után adja ki igazán a hibákat és miután kipróbáltad, nem lehet visszacserélni, ha nem megfelelő.

Nekem csalódás volt az előző alsó kategóriás adimhoz képest és mivel hosszabb távokra készülök kénytelen leszek újat venni helyette (tényleg nagyon sajnálom :( ).

Bozót 3714 napja
Bozót kpe

Most látom csak az újabb hozzászólást. Sajnálom, hogy neked nem jött be hosszabb távra a cipő. Azóta  futottam benne bőven, maratont és ultrát is, de semmilyen gondom nem volt. Volt nekem is response korábban, érzetre igazából nagyon hasonló a két cipő! A talpboltozatom elég magas, így nekem sose ér hozzá ott a talpam a cipőhöz.

Egyetértek, hogy sajnos lehetnek olyan problémák ami csak igazán hosszútávon derül ki.

 

 

Tisztítás: hóban :-)   Ha nagyon szükséges akkor símán vödörben, meleg vízzel és kevés mosószerrel.