Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 51 105 654 km-t sportoltatok

Teszteld te is

kedvenc sportcuccodat
majd írd meg róla a véleményed!

Kategóriák

Futócipő

65
teszt
Tovább a futócipő tesztekhez

Óra, GPS

12
teszt
Tovább a óra, gps tesztekhez

Kiegészítők

4
teszt
Tovább a kiegészítők tesztekhez

A természetes futás felé közelítve Asics Gel Hyper 33-ban

alouette    3890 napja

Termék: Asics - Gel Hyper 33

Összefoglalás

Röviden jellemezve a cipő fárasztó és elképesztően kényelmes. Teljesen más benne futni, mint amit vártam( reméltem), sokáig éreztem úgy, hogy hiba volt a megvétele, de azért nagyon jó kis cipellő ez.asics gel hyper 33

Részletes teszt

Az ASICS is halad a korral (és divattal) és a 33-as kollekcióval elindult a naturális cipők irányába. Bár véleményem szerint ezek a cipők a konkurens cégek hasonló cipőitől még mindig nagyban különböznek - az ASICS nyilvánvalóan nem akarja elhagyni a csillapítás csúcsát jelentő GEL technológiát - mindenesetre a 33-as cipők , tehát az én Hyperem is, egy új irányt képviselnek, az agyoncsillapított, vastag talpú futócipőkhöz képest.

A bűvös szám, a 33 , a lábfejben található kis izületek számára utal, állítólag az összes aktiválva lesz, ha ilyen cipőben futunk.

A cipőbe épített rengeteg technikai megoldásról nem kezdek el mesélni, ezeket megtalálni az ismertetőkben, bár bevallom, ahhoz képest, hogy már bő fél éve a piacon van a cipő , magyar nyelvű információt keveset találtam róla, de itt van mégis egy részletes leírás :

http://www.shopsport.hu/asics-hyper-futocipo-p-11597.html

A cipőt egy szakboltban, eladói segítséggel választottam ki. Vittem a régi cipőm, a kopáson látszik, hogy a jobb lábam kevésbé, a bal erősebben szupináló, tehát külső talpélen futok. A meglévő nagyon szeretett, ugyancsak neutrális cipőm mellé egy olyan második cipőt kerestem, ami nagyon más, könnyebb és ebből következően dinamikusabb. Több cipő felpróbálása után nyomta kezembe az Asics Gel Hyper 33-at, kicsit szkeptikus voltam vele, mert a korábban felpróbált összes Asics-modellben úgy éreztem, hogy ez a gyártó nem az én lábamra gyártja a cipőket.

A Gel Hyper 33-at, ha összefuttok vele valahol mindenképpen felpróbálásra ajánlom, hihetetlen érzés. A cipő rögtön rácuppan a lábadra, alul-felül-oldalt hozzásimul, mint egy jó kesztyű a kézre, vagy egy egyedi méretre készített cipő. Puha és nagyon kényelmes, semmilyen zavaró varrás,illesztés vagy ragasztás nincs benne. Ez nemcsak az első benyomás volt, a cipő több mint 300km után is ugyanolyan kényelmes, egyszer egy 20 kili környéki futásnál dörzsölte az egyik sarkam, de csak azért mert egyrészt kicsit nagy, másrészt nem kötöttem be eléggé.

Tehát egyik nagy előnye a kényelmessége, mint látható:)

 

14

Jégen, hóban még nem próbáltam, de ezen kívül szinte minden elképzelhető terepen. Ez egy eredetileg aszfaltra és könnyű terepre tervezett cipő, de nálam működik földúton, erdei ösvényen, kavicsos úton, sziklás terepen is,egyedül  nagyon vizes füvön, illetve sáros úton csúszkáltam benne, de ott sem estem el.

Bár azt hittem, hogy egy könnyű cipőt vettem, kiderült, hogy grammra pontosan egyezik a tömege a másik cipőmmel, 40,5 méretben 270 gramm, de érzésre tényleg könnyűnek tűnik.

A cipő rendesen megdolgoztatja a lábat, más izmok fáradnak el akkor ha ebben a cipőben futok és ami nagyon érdekes, hogy valamennyire korrigálja is a futóstílusom, mert a talp kopik rendesen elöl és a saroknál, de a külső talpél nem kopik jobban, mint a belső pedig ez korábban minden más cipőmnél, akár utcai, akár futó így volt.Próbálok nem sarokra érkezni, de ez nem mindig sikerül, látszik is a sarok kopásán.

büszke

300 km után a cipőn az elhasználódás jelei még nem nagyon mutatkoznak. A különleges és nagyon puha felsőrésztől tartottam, hogy majd jól széttaposom a széles lábfejemmel, de nem, nagyon jól bírja eddig. Tökéletesen szellőzik is, nagy melegben néha volt olyan érzésem, hogy túl meleg a cipő, de ilyenkor sem izzadtam nagyon bele, a mai napig " új szagú" a topánka.

17

És akkor a hátrányokról kicsit. A cipőfűző az első 100km-en nem akart engedelmeskedni, hiába kötöttem dupla csomóra nagyon gyakran kikötődött, mostanában szerencsére már nem, gondolom megpuhult a használattól.

Mint írtam a cipőben futni fárasztó. Bár azt reméltem, hogy egy dinamikus és könnyű, minden talajfogáskor a továbblépésre ösztönző, ellépéskor erőt adó cipőm lett, ez nincs így, a cipő nálam inkább fékez, mint lendületet ad. Sokáig gondolkodtam, hogy a jó konstrukció ellenére miért nem funkcionál jól a lábamon, míg végre rájöttem, hogy az egyik ok az lehet, hogy nagyon merev a talpa. Ami a kényelem, futáseffektivitás szempontjából hátrány, lehet, hogy épp előny a futóstílus változtatása érdekében, a nem gördülő talpú cipőben sokkal könnyebben meg lehet szokni a talpközépre- illetve előre érkezést, persze javítsatok ki, ha nem így van.

Kinézete:én direkt ezt a csúnyácska ( fiam által takonyzöldnek titulált:) zöldet választottam, de ezen kívül nálunk még legalább 6 színben kapható, a sárga-kék kombináció nekem különösen tetszik.

A szakboltbeli kipróbáláskor mondtam az eladónak, hogy a cipő csodás , de én ennyi pénzt (130 euró) nem tudok érte kiadni. Azt ajánlotta, hogy ha nem sürgős várjak pár hónapot míg akciózni kezdik, vagy nézzek utána a neten. Így történt, hogy egy online futósbolt kínálatából 40 euróval olcsóbban sikerült megszereznem és még ajándékot is kaptam hozzá.

Bár összeszokásunk nem volt zökkenőmentes és az első hetekben kicsit csalódott is voltam a választásom miatt, de most már ugyanolyan szívesen húzom fel, mint a másik cipőmet, különösen akkor ha hosszabb futásra készülök, mert 15 kili után is érzem még, hogy a cipő nem fáradt, csillapít, véd, tart rendesen, szóval nem bántam meg a vásárlást.

A cipő kipróbálását mindenképp ajánlom azoknak, akik neutrális cipőt keresnek, a természetes futás irányába "kacsintgatnak", de sokat futnak aszfalton illetve kemény felületen és ezért a futócipő csillapításáról se szeretnének lemondani.

16

 

Asics - Gel Hyper 33 értékelése Megvennéd-e újra?
Akciósan valószínűleg megvenném
Rugalmasság
Átlagosan rugalmas, de még jól használható
Design
Kicsit csúnyácska, de az enyém
Stabilitás
Stabil, szinte minden helyzetben jól támaszt
Tartósság
Tartós, 1000 kilométer után is jól használható
Kényelem
Az egyik legkényelmesebb cuccom, ami valaha volt
Csillapítás
Kiválóan csillapít, igazán puha benne a talajfogás
Összesítés
(3.71 / 7)
Teszt értékelése
5 / 2 értékelésből

0 hozzászólás