Horner nem számított erre a győzelemre, hiszen a mezőny szokatlanul erős volt ezen a korai versenyen. Ilyenkor a sportolók többsége még az alapozásnál tart. Ennek ellenére Horner elégedett volt, és jó felkészülési eredménynek tartja a győzelmet.

„Próbáltam az úszásnál minél több előnyt összeszedni, hiszen tudtam, hogy országútis triatlonista múltam miatt montin komoly hátrányba kerülhetek. Ott arra figyeltem, hogy nem hajtsam túl magamat. Szerencsére minden jól alakult, az előnyömet nem is tudták teljesen ledolgozni, bár megközelítettek a táv végére. Így a futásra fáradtan, de lendületesen tudtam elindulni. A terep egyszerre volt csodálatos és rémisztő számomra. Más volt, mint a tavalyi pálya és néha komolyan lassítanom kellett. De mivel inkább gyors, mint technikás ösvényeken vezetett, ezért a montis ellenfelek nem tudtak igazán előnyt kovácsolni a terepen. A futás nagyon nehéz volt, hiszen állandóan a homok-kő-magas fű váltakozott, nem volt egy tisztességes 400 m sprintre lehetőség."

HornerA második helyezett Lieuwe Boonstra szintén azt emelte ki, hogy a kerékpáros pálya lehetett volna nehezebb - ezzel megnőttek volna az esélyei a győzelemre. Mindketten az áprilisi döntőre készülnek, ahol valóban nagyobb kihívás lesz a terep.

A nőknél a fiatal tehetség Carla Germishuys komoly fegyvertényt könyvelhet el: nemcsak legyőzte a tavalyi bajnokot, hanem egy tapasztalt olimpikont utasított maga mögé. Igaz Carla sem ma kezdte ezt a sportot, de ez az eredménye kimagaslóan jó.

„Az úszásnál szerencsém is volt, mert Mari rosszul helyezkedett, beragadt egy bolyba. Én egyedül úsztam, de így jobban tudtam figyelni - ő persze még így is előttem jött ki a víből, de szemmel tartottam. A montis pálya csodás volt a számos single track-kel, és itt sikerült komolyan felzárkóznom rá, A futás pedig az én terepen volt: Mari országúti techikája és felkészültsége nem volt elég ahhoz, hogy tartsa velem a lépést."

Carla volt a leggyorsabb nő a futásban és a kerékpáron egyaránt.

Távok: 1500 m úszás, 28 km MTB, 10 km terepfutás

Férfiak
1. Kent Horner 2:13:14
2. Lieuwe Boonstra 2:18:12
3. Andrew Birkett 2:21:17
Nők
1. Carla Germishuys 2:32:07
2. Mari Rabie 2:37:07
3. Jeannie Bomford 2:38:33

Forrás: www.multisportinfo.hu
Fotó: XTERRA SA