Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 51 105 641 km-t sportoltatok

Teszteld te is

kedvenc sportcuccodat
majd írd meg róla a véleményed!

Kategóriák

Futócipő

65
teszt
Tovább a futócipő tesztekhez

Óra, GPS

12
teszt
Tovább a óra, gps tesztekhez

Kiegészítők

4
teszt
Tovább a kiegészítők tesztekhez

Saucony Progrid Hurricane 11

Sanyi35    4560 napja

Termék: Saucony - Progrid Hurricane 11

Összefoglalás

8Stabilan tartja a lábat, kivéve nagyon egyenetlen talajú füvön. Jól csillapít és könnyű átgördülést biztosít. Nagyobb súlyú, neutrális és pronáló stílusú futóknak ajánlom, könnyű terepre és aszfaltra.

Részletes teszt

A futócipő és tesztelője adatai: 

- Gyártó: Saucony

- Modell: Progrid Hurricane 11

- Méret: 49

- Típus: stabil

- Edzések száma: 10 (3 hét)

- Megtett km-ek: 106 km

- Magasságom: 198 cm

- Testsúlyom: 102 kg

- Futóstílus: neutrális

 

Méretprobléma miatt nem az Asics Gel 3010-es futócipőt teszteltem, amit eredetileg kaptam. Hosszú levelezések után megtörtént a csere McClane-nel,  még egyszer köszönöm neki! És Leának is, hogy ilyen rugalmas és segítőkész volt!

 

Közel 3 éve, hogy elkezdtem futni a magam tudatlan módján. Még mindig élvezem és egyre jobban szeretem a futást! Bármennyire is fáradt vagyok munka után minden másnap lemegyek egy körre. Átmos kívül-belül, így teljes a nap. Felfrissülök testileg-lelkileg.

 

Végre elérkezett a nap, a nyár első napján átvehettem a tesztcipőt. Dédelgetett álmom vált valóra, amikor kezembe vettem a Hurricane 11 futócipőt. Rögtön éreztem, hogy  sokkal könnyebb az előző cipőmnél az Omni 5-nél.

 

1

 

Felpróbáltam és tökéletesen illeszkedett a lábamra. Már alig vártam az első edzés, hogy megtapasztaljam mit tud! A legapróbb részletekig kidolgozott a cipő, a talp színei sem festettek mint az Omni 5-ön, hanem anyagában színezettek. Egy nagy újítás, hogy ez már teletalpas Progrid csillapítású. Sok helyen megfigyelhető a minőségi kidolgozás, nem hiszem, hogy lehetne hibát találni a kivitelezésben. Nekem nagyon tetszik ez a harmonikus színösszeállítás fehér-szürke-kék. Fényvisszaverő csíkok díszítik, ami praktikus esti futások idején.

 

Legjellemzőbb technológiai tulajdonságok:

  • Sarok- SRC és teljes talpú Progrid lábbecsapódás tompítóval.
  • Tökételes illeszkedést biztosító Arch Lock rögzítő-rendszerrel.
  • A legkifejlettebb SSL EVA keverékű középtalp, amely maximalizálja az elrugaszkodást és rugalmasságot, miközben a súlya minimális.
  • A cipő Hydrator bélés anyaga, elvezeti a lábról az izzadtságot, ezzel növelve a komfort érzetet.
  • Egyedülállóan lyukacsos szerkezetű, habból készülő, microbaölő, lélegző anyaggal bevont. Comfortride talpbetét magas minőségű párnázottságot és kitűnő gördülést biztosít.

 

 

1. Tesztfutás - betonon

táv: 8,5 km, időtartam: 43:30 ( borús idő 15 °C, viharos szél )

 

Az első edzést betonon kezdtem, nem szerettem volna az első alkalommal besározni a gyönyörű új cipőt, bár előbb-utóbb úgyis sor kerül rá ( hagy csodáljam még pár napig ). Régebben futottam betonon, de az izületeimet megviselte, ezért inkább könnyű terepen szeretek futni. Kíváncsi voltam, hogy az új cipőben milyen lesz a futás a legrosszabb terepen, a betonon. 10 perces nyújtás, bemelegítés után elindultam a közeli Tisza-parti töltés fele.

 

A cipő rásimult a lábamra, tökéletesen illeszkedett, könnyebb volt az elrugaszkodás a talajról. Az első pár száz méternél éreztem, hogy a cipő annyira könnyű és kényelmes, hogy nem enged lassan futni. A kísérőim, akik készítettek rólam fényképeket meg is jegyezték, hogy milyen gyors tempóban futok. Mikor leértünk a töltésre a lejtőn lefelé jól megfogott, majd felfelé is jól kapaszkodott, az enyhén nedves betonon is, talajfogása kifogástalannak bizonyult. A betonon nagyon jól érvényesült a csillapítása és a rugalmassága. Minden egyes becsapódáskor tökéletesen csillapított.

 

Ahogy múltak a km-ek teljesen a cipőmre figyeltem, de nem volt semmi kivetni valóm, hogy ezt a cipőt rám öntötték, egyszóval szerelem első futásra, nem tört nem bántotta a lábam sehol, az edzés végére nem fájdult meg a lábfejem ,nagy örömömre sehol egy vízhólyag, pedig az előző cipőmnél volt még újkorábban L.

 

2

 

 

2. Tesztfutás - kemény földúton

táv: 10 km, időtartam: 49:50 ( napsütés 21 °C, gyenge szél )

 

Lelkesen vártam a második kis edzésünket , kíváncsi voltam a kemény föld, hogy fekszik neki. A kemény földúton való futás számomra mindig a legfelüdítőbb tevékenység, egyesíti bennem a lélek összhangját, itt érzem igazán közel magamhoz a természetet. 7-8 km-t terveztem, de a cipő olyan jól vizsgázott, hogy még a 10 km is belefért.  Könnyed tempóval indulva  az első nagy különbség, amit megfigyeltem, hogy az előző cipőm Omni 5 merevebb, rugalmatlanabb volt. A Hurricane könnyedén birkózott meg ezzel a könnyű tereppel is.

 

Meglepően nagyon stabilan tartotta a lábam. Jobban el tudtam rugaszkodni, a talajfogás is jobb. A táv felénél is lendületesen futottam tovább, meglepett, hogy  még a néhol előforduló göröngyös utat is jól tompította nagyon élveztem a futást! A keményebb talajon jól érvényesültek a cipő tulajdonságai. A futás végére egy kicsit jobban elfáradtam, de örömmel nyugtáztam, hogy vízhólyag nélkül fejeztem be ismét az edzést.

 

3

 

3. Tesztfutás - nedves aszfalton

táv: 10 km, időtartam: 51:00 ( gyenge eső 16 °C, gyenge szél )

 

Kerékpárral hagytam el a várost, egy nem túl forgalmas úton próbáltam ki a cipőt nedves aszfalton. Én személy szerint imádok esőben futni. Az első kilométerekben kis mértékű nyomást éreztem a bal lábfejemnél, de némi cipőigazítás megoldotta a problémát. A cipő természetesen nem vízálló, nem sokáig bírja a pocsolyákat  végül, mint bármely más gyöngyvásznas cipő beázik. Bármilyen tempóban is futottam a cipő sehol sem csúszott meg, még az enyhén sáros aszfalton sem. Ezzel a cipővel nem lehet lassan futni, hoztam az 5 perces km-eket.

 

Nagyon kényelmes és könnyű volt mindvégig , kiválóan teljesítette a dolgát nagyon jól csillapított, úgy éreztem mintha nem is aszfalton futottam volna.

 

7

 

4. Tesztfutás – füvön, meredek emelkedőn és lejtőn ( erőnléti edzés )

időtartam: 45:00  ( napsütés 28 °C, szélcsend )

 

Erre a tesztfutásra úgy gondoltam ideje a cipőt mélyvízbe dobni, hogy lássuk mit is tud igazán. Ez abból áll, hogy a füves töltésoldalon, egyenetlen talajon fel és le futok. Ez mind embert, mind cipőt teljes mértékbe igénybe vesz. Ha ehhez még hozzászámolom a majd 30°C szélmentes napsütést teljes képet láttok a dologról.

 

Jó alapos bemelegítéssel, guggolásokkal, nyújtásokkal kezdtem. Ez elengedhetetlen a sérülések elkerülése miatt. 10 perc laza bemelegítő futás következett a nagyon egyenetlen füves talajon. Ennyi bőven elég is volt. Nem volt annyira kényelmes, mint azt a korábbiakban megszoktam. Meg-megcsúszott a füvön, nem éreztem már annyira stabilnak. Vigyáznom kellett, nehogy megsérüljön a bokám. De erre a terepre szerintem igazán csak egy kifejezett terepcipő lett volna alkalmas.

 

De mindezek ellenére a meredek emelkedőn jól kapaszkodott, és lefelé is a várakozásomon felül teljesített. A cipő jól rásimult a lábamra nem tört kényelmes könnyű  volt, csak jómagam éreztem nagyon nehéznek minden egyes felfelé menetkor Rosszall. Közben az eget skandálva, arra vártam, hogy mikor bújik már elő egy felhő, hogy kis lélegzett vételhez  jussak ,de ma a nap győzött, sehol egy felhő, szélcsend igazi nyári nap, az edzés végére, a póló is lekerült rólam és némi egészséges folyadékvesztés is végbement. Nem a cipő hibájának rovom fel, hogy nehézkesen teljesítettem ezt az edzést.

 

 

5. Tesztfutás -  iramjáték salakon
táv: 8,8 km, időtartam: 48:00  ( napsütés 30 °C szélcsend )

Szerettem volna minél lelkiismeretesebben letesztelni a cipőt, így minden terepet kicsit megízleltetni vele. A következő edzésünk a futballpályára vezetett, ahol egy kör 350 m salakon. Lazán indulva szokva a salakot, mivel korábban én még nem futottam rajta.

 

Az első 3 bemelegítő körben nagyon pozitív volt a visszajelzése a cipőmnek felém. A csillapítása itt bizonyult a legjobbnak. Élveztem a köröket, majd jöhettek a repülő köreim, minden 3. tempósabb. A cipő ismét felülmúlta önmagát. Gördülékeny volt, könnyen ment a haladás, a kanyarokban sem kellet vissza vennem a tempót. Az elrugaszkodás lendületesebb volt, így növelte a sebességet. Jól tapadt a salakon, nem csúsztam meg, teljes mértékben biztonságosan futhattam. A gyöngyvászonnak köszönhetően légáteresztő képessége kiváló, kellemes szellőzést biztosított. Nevéhez híven azt is mondhatnánk repültünk a pálya körül, mint a hurrikán. A körbe-körbe futás egy idő után kezdett egy kicsit unalmassá válni, hogy nem változik a táj körülöttem. Végül 25 kört tudhattunk magunk mögött.  

 

 

6. Tesztfutás - hosszúfutás ( 6 km aszfalt, 10 km nedves fű)
táv: 16 km, időtartam: 1:36:00 ( napfelkelte 16 °C, szélcsend )

 

Elérkezett végre a számomra a legfontosabb teszt a hosszúfutás, a legjobban kedvelem a mozgás örömén kívül, egy olyan mentális kikapcsolódást nyújt, amit nem lehet leírni, át kell érezni. A hosszútávú futás során derül ki mit is tud egy cipő igazán. Minden rejtett jó és rossz tulajdonságokra ilyenkor derül fény, ez az igazi próbája. Az rögtön érezhető, hogy az idő során sokat fejlődött a technológia a cipőgyártás terén, és ezeket a fejlesztéseket remekül alkalmazza a gyártó.

 

Reggel 4 órakor kelés, kis élénkitő fekete teával indítunk, majd bajnokok reggelije -  zabpehely gyümölcs joghurttal - majd jöhet az alapos bemelegítés, Hurricane a lábra, és 5 órakor startolunk.A várost elhagyva minden csendes és meghitt. Könnyed laza tempóval haladunk az aszfalton, nem sietünk sehová, most nem az idő a mérvadó, hanem a mögöttünk hagyott km-ek. A cipő csiszolódik a lábhoz, a láb a cipőhöz ez idáig minden a legnagyobb rendben, azt is mondhatnánk jól működik a gépezett.

 

Majd megérkezünk a töltésre, ahol első benyomásunk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, előző este jókora zivatar kellőképen eláztatta a talajt, de lássuk meg tudunk-e birkózni ezzel a körülménnyel, az átázott földúton szinte képtelenség menni, gyorsan telerakódik sárral a cipő és csúszkál, még egy terepjárónak is nehezen ment volna, majd az út mellett a nedves füvön folytatjuk utunkat, szerencsére nemrég vágták le, itt a cipő is már jobban érezte magát, kényelmes volt, nem csúszkált már, könnyűnek nem mondhattam a rátapadt sár miatt és hát mondanom sem kell, hogy a gyönyvászon perceken belül átázott a nedves fűtől, de ez sem zavart meg igazán bennünket. Átéljük a természet csodálatos ébredését, minden élőlény egy dallamra énekli az új nap kezdetét. A hömpölygő Tisza és az erdő susogása mögött előbújó nap minden percben változtatja erejét és színét, amely harmóniává olvad.

 

5

 

A cipő stabilan szinte minden helyzetben jól támaszt. Csillapítása kifogástalan, nem fárad el a lábam. Egyenletes tempót sikerül diktálnom, és ennek külön örülök. A cipő nagyon jól vizsgázott a hoszúfutáson, végig kényelmes volt és sehol sem törte fel a lábam.

 

 

Értékelés, pontozás:

 

- Csillapítás: 5 pont, akármilyen terepen futottam benne mindvégig nagyon jól csillapított  soha nem fájdult meg benne a lábam.

- Rugalmasság: 5 pont, talajfogás után, könnyű átgördüléseket biztosított

- Stabilitás: 4 pont, mindig jól tartotta a lábam, kivéve a nagyon egyenetlen talajú füvön

- Kényelem: 5 pont, nem tört vagy szorított, eddig a legkényelmesebb cipőm  

- Tartósság: 5pont, megelőlegezem neki mivel hosszú életet várok tőle, kopásnak semmi jele így a teszt végére én úgy gondolom 1000-1200 km-ig ki kell bírnia, de tartósságát az idő fogja megválaszolni.

- Design: 5 pont, harmonikus színösszeállítás, kifogástalanul szép

 

4

 

Záró kérdések:

 

- A tesztelt modell legjobb tulajdonsága: csillapítása és rugalmassága

- A tesztelt modell legrosszabb tulajdonsága: nincs, így tökéletes.

- Kinek ajánlom: akiknek futóstílusuk neutrális és pronáló, nagyobb súllyal rendelkeznek, könnyű terepre és aszfaltra

- Vennék ilyen cipőt magamnak? Igen, bár azért kellene rá spórolnom rendesen, a cipő ára: 33 990ft

 

Köszönöm szépen az edzésonline-nak, hogy a tesztcipő felajánlásával hozzájárult tesztemhez!

Saucony - Progrid Hurricane 11 értékelése Megvennéd-e újra?
Szívesen megvenném következő alkalommal is
Rugalmasság
Nagyon rugalmas, szinte repülnek benne a lábaim
Design
Gyönyörű, ha elhasználom vitrinben a helye
Stabilitás
Stabil, szinte minden helyzetben jól támaszt
Tartósság
Nagyon tartós, több mint 1000 kilométer után is alig kopik
Kényelem
Az egyik legkényelmesebb cuccom, ami valaha volt
Csillapítás
Kiválóan csillapít, igazán puha benne a talajfogás
Összesítés
(4.71 / 7)
Teszt értékelése
5 / 9 értékelésből

2 hozzászólás

marky 4557 napja
marky kpe

van már 2 Sauconym, de a teszt olvasása után érik a 3. megvásárlása :))))))

csuszka 4528 napja
csuszka kpe

Szia Sanyi35!

Mit jelent az pontosan, h nagyobb súlyú futóknak ajánlott a cipő? Hogy viselkedik ks tömegnél? Akkor nem is ajánlott az én 64 kilomra??