Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 51 105 657 km-t sportoltatok

Teszteld te is

kedvenc sportcuccodat
majd írd meg róla a véleményed!

Kategóriák

Futócipő

65
teszt
Tovább a futócipő tesztekhez

Óra, GPS

12
teszt
Tovább a óra, gps tesztekhez

Kiegészítők

4
teszt
Tovább a kiegészítők tesztekhez

Asics Gel Kahana 6 - terepes

ronin6    3281 napja

Termék: Asics - Asics Gel Kahana 6

Összefoglalás

Asics Gel Kahana 6, terepcipő kiválóan alkalmas terepre de sima futások alkalmával is megálljí a helyét. Ára nagyon kedvező ár katergóriába tartozik (a többi terep futócipőhöz képest) de nem kell szégyenkeznie, ennek ellenére sem. Jól szellőzik és jól tartja a lábat elöl, hátúl. Kinézetre is vállalható darab.

Részletes teszt

Megint eljött az idő egy futócipő vásárlásra adtam a fejemet meg a börzézéssel megkeresett pénzemet. Fontossági sorrendet ha figyelmembe vettem volna akkor most egy aszfalt cipőt vettem volna, mert van egy verseny cipőm amit csak 6 km gyors futásokra használok, mivel a szabad lábas futást részesíti előnyben +más lábizmokat mozgat meg Nike Free Run 5.0; edző cipőm Nike Dual Fusion ST2 (szétszakadva elöl); terepfutó cipőm Kalenji Kapteren 200 M4 még működik tökéletes de inkább téli használatra jó a talpa miatt (de lehet ezt csak én találtam ki)

Tehát most úgy állok futó cipő ügyileg, hogy kellene egy olyan cipő amit aszfaltra használok és erős a csillapítása. De nem is futok olyan sokat aszfalton, vagyis egyre kevésbé van kedvem a lábamat szétveretni, inkább a természetbe, erdőbe mennék többször. Ott nem annyira monoton a hosszú futás. Pedig idén le szeretném futni a maratoni távot, de azt hiszem terepen is elég jól fel lehet készülni. Példa erre a hétvégi versenyem ami emelkedőn zajlott és 37 km volt. Azt hiszem bőven felér egy "aszfalt maraton" abszolválásával.

Decathlonban, Hervisben és az Intersportban szeretek futócipőt vásárolni mert ezeken a helyeken a végtelenségig lehet próbálni, minden cipőt. Ha bemegyünk egy profi cipőboltba ott is engedik, csak ki szeret az olyan vevőt kiszolgálni aki végigpróbál 10 pár cipőt majd azt mondja egyik sem kell ?! Kellemetlen a szituáció, közben lehet jön egy potenciális vevő, tehát valljuk be hiába profi segítség pénzből élnek ők is. Nekem idő kell a cipők próbálásához és a pénztárcám szűkre van szabva, nincs (és egyre jobban) 20-30.000 Ft egy cipőre. A profi cipőboltokban pedig nem lehet találni ehhez hasonló csemegéket, mint amit tegnap vettem.

Meglátogattuk a szokásos Decathlon áruházunkat, nem elsősorban cipővásárlás miatt. Gyerek és a párom elmentek fürdőruhát nézni. Párom a nagy átalakulás miatt (későbbi blogbejegyzésbe megírom : 3 hónap alatt 8 kg zsírtól szabadítottam meg és +2 kg izmot szedett fel) szintén fürdőruhákat nézett. Kislányom meg lány, ennyi szereti a ruhákat, van még kérdés ?! Szóval ameddig ők ruhanézőben voltak addig én elmentem a ffi futócipőkhöz és levettem a legdrágább cipőt : Asics Gel Nimbus 42.990 ft (ennyit soha nem adnék egy cipőért de megpróbálni legalább megfogom, hogy mi kerül ennyibe, de az ár miatt nem az én "szintem" sem km-ben sem pénzben) felhúztam és éreztem ez igen van csillapítása és jól is néz ki. Addig próbálgattam, futottam a cipőkben míg egy pár polccal odébb (kifutó daraboknál) kezdtem nézni egy Mizuno cipőt. Amikor kint jártunk először Hollandiában a Maraton expon ott vettem észre, hogy nem csak NIKE, Adidas, Asics futócipők vannak.  Olyan komoly Mizuno és Kalenjicipőket azóta sem láttam.

Visszatérve a blogbejegyzés tárgyához Asics Gel Kahana 6-os terepfutó cipőhöz. Eléggé beleolvadt a környezetébe - a többi cipő között bújt meg, igaz sok nem volt belőle - levettem a polcról és tüzetesen átnéztem.

Első észrevételek

 • ASICS (nem vagyok márka hű de a név sokat elárul)
 • volt a méretemben !!
 • ára 14.990 !!!!!!!!!!!! 20.000 Ft-ról (ez szintén nagyon fontos kérdés a családi béke, egyensúly megtartása miatt)
 • szépen megtervezett db (nálam ez is fontos)
 • csillapítás saroknál elég nagy (ez terepen is kell)
 • "kapaszkodó" részeket a talpon elég hatásosan kidolgozták
 • saroknál GEL párna

Felpróbálva tapasztalat

 • nagyon puha a talajon (ez elsőre kicsit furcsa is volt Kalenjihez képest)
 • jól szellőző rész elöl (ez fontos mert jól bele tud izzadni a láb hosszú távon)
 • kényelmes (ez a legfontosabb)
 • megfelelő saroktámasztás
 • ruganyos talp (nem merev, megint a Kalenjihez hasonlítva)

Miután használtam újból írok egy tesztet a tapasztalataimról.Első használat utáni tapasztalatok

Elmentem futni az új terep cipőmben, megosztom a tapasztalataimat.

Helyszín : Békásmegyer - Nagy-Kevély
Táv : 12 km
Szint : +474 méter
Időjárás : felhős

Felvettem a cipőmet és elindultam "régi" békás felé a buszfórdúlóig. Itt haladt a Kinizsi 100-as útvonala is. Próbának még az is jó, hogy megnézhetem ezt az útvonalat mennyi idő alatt teljesítem, mert amikor a Kinizsi 100-ason mentünk éjszakáztam előző este és nagyon sokan voltak az útvonalon így nem tudtam a saját tempómban futni. Békásmegyerről a pékség elöl indultam most is.

Nagy-Kevélyig szinte egyenes út vezet a "csúcsig" ami 532 méteren van. Folyamatos szintemelkedéssel kell 6 km-tert megtenni, ennyi a háztól a kilátóig megtett út. Nagyon köves végig úgyhogy igazi terepcipőre van szükség és erős bokára, meg persze nem árt figyelni is egy kicsit a lábunk elé.

Tapasztalat

Nagyon kényelmes, csillapítja a hátsó traktust (pedig felfelé nem is oda helyeződik a testsúly), nem izzad bele a lábam mert a cipő elején található vászon rész nagyon jól szellőzik. Bokámat jól tartja mert ez a része nagyon jól meg van erősítve. Ár-érték arányban nagyon jó vétel volt, csak ajánlani tudom (13.990.- Ft).

Asics - Asics Gel Kahana 6 értékelése Megvennéd-e újra?
Szívesen megvenném következő alkalommal is
Rugalmasság
Rugalmas, igen könnyű benne a léptem
Design
Nagyon szép, legszívesebben egész nap nézegetném
Stabilitás
Stabil, szinte minden helyzetben jól támaszt
Tartósság
Tartós, 1000 kilométer után is jól használható
Kényelem
Nagyon kényelmes cucc
Csillapítás
Kiválóan csillapít, igazán puha benne a talajfogás
Összesítés
(4.14 / 7)
Teszt értékelése
2.5 / 2 értékelésből

3 hozzászólás

panikol 3239 napja
panikol kpe

Teljesen egyetértek a cikk írójával. Hasonló tapasztalataim vannak a cipővel.

Szerinted hány km után kell lecserélni? (Nekem most 1100 körül van benne).

Köszönöm. üdv. 

ronin6 3233 napja
ronin6 kpe

Szia panikol !

 

Sajnos rossz hírrel kell beszámoljak......:(

Szétment a cipő !!!

Igaz ennek én is okozója vagyok, hiszen nagyon sziklás terepen mentem több alkalommal is. Utolsó alkalom amikor megadta magát az a Mátrafüred-Gyöngyös terepfutás adta meg az utolsó döfést. Olyan sziklás volt a terep, hogy gondoltam nem lesz jó vége....és beigazolódott. Alul azok a részek amik kapaszkodnak a talajba és ragasztva vannak leváltak.

Visszavittem a Decathlonba és kártalanítottak de nagyon sajnálom, nagyon jó cipő volt.

Hangsúlyozom mégegyszer én voltam a hibás.

Terep ahol használtam : Nagy-kevély (aki volt ott tudja milyen sziklás terep), HHH ott inkább kis kövek vannak ...

 

Tinca 2791 napja
Tinca kpe

Már miért Te lettél volna a hibás. Talán ráírták hogy köves terepen nem használható? Ez egy terepcipő, ott pedig előfordulnak köves, sziklás részek. Számosan jártunk így, és mostanra az Asics is belátta, hogy változtatni kell: az új sorozatú Kanaku (a Kahana utóda) már egy darabból öntött kopóréteggel készül.